HABERLER / DUYURULAR

Akıllı Ev Nedir ?

Akıllı Ev Nedir ?

25.08.2018Akıllı evler, akıllı komutlar, akıllı tanımlar ve akıllı saat ayarları barındıran sisteminin bütün bir ismidir. Akıllı evler, istenilen her yerden ve her cihazdan erişilebilir ve her yerden sistem kontrol sağlayabilirsiniz.


Akıllı ev deyimi geleceğin en önemli teknolojik gelişmeleri arasında en ön sıralarda kendine yer bulan sistemin adıdır. Smarthome Türkiye evlerimize biraz bilim kurgu katmamıza yardımcı olacak araçlar üreterek sıradan evlerin bile rahatlıkla akıllı hale gelmesini sağlıyor.

Akıllı ev sistemleri projelerinin en büyük amacı “enerji tasarrufu” sağlamaktır. Yüksek gelen doğalgaz ve elektrik faturaları bu yollarla en uygun şeklini almasını sağlıyor. Bunu kendi kendilerine yapmalarını beklemeyezsiniz.

Akıllı cihazlara sesli ya da uygulamalar aracılığıyla göndereceğiniz komutlar bulunuyor. Bunlardan en belli başlı olanları ise evde olduğunuz ya da olmadığınız saatleri sisteme tanımlayarak ışıklarını boşa, doğalgazın ise gereksiz yere yanmasına engel olabiliyoruz.

Gün geçtikçe akıllanmaya başlanan evlerin tanımı ise basit ifadeyle, Akıllı komutlar, akıllı tanımlar ve akıllı saat ayarları barındıran akıllı ev sistemlerine, istenilen her yerden ve her cihazdan erişilebilir ve sistem her yerden kontrol edilebilir. Akıllı evlerin bir numaralı misyonu elbette enerji tasarrufu odaklıdır.

Yüksek fatura maliyetlerini azaltmak için hızla akıllı evlere geçiş yapılıyor. Amerika ve Avrupa’nın önde gelen ülkeleri faturalarında ciddi tasarruflar çoktan yapmaya başladı. Eğer sizde evinizi ya da dairenizi akıllı bir sisteme dönüştürmek istiyorsanız çok geç kalmayın. Ne kadar önde olursanız o kadar karlı olursunuz demektir.
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin